Safety dayből hagyomány: esettanulmány

Hogyan vált egy kötelező amerikai program egy élvezetes és emlékezetes regionális sikerré, amely megerősítette a csapatszellemet és nemzetközi elismerést hozott?

Kiinduló állapot

Kiemelt partnerünk új ügyvezetője azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy segítsünk egy új formátumú, élettel teli és hagyományteremtő munkabiztonsági nap kialakításában. Az amerikai anyacég által előírt Safety Day programját szerette volna átalakítani, hogy az oktatási témák élvezetesebbek és emlékezetesebbek legyenek a munkatársak számára.

Megoldás

A p2m a következő lépésekkel alakította át a Safety Day-t:

  1. Problémafelmérés és diagnózis
    • Az anyavállalat elvárásait és a magyar leányvállalat igényeit figyelembe véve felmértük a jelenlegi Safety Day programot és azonosítottuk a fejlesztési lehetőségeket.
  2. Új program kialakítása
    • A kötelező oktatási témák (tűzvédelem, munkavédelem, hulladékkezelés) mellé játékos és interaktív programokat terveztünk, mint például tűzriadó gyakorlat, biztonságiöv-szimulátor és targoncás ügyességi verseny.
    • Pontgyűjtő játékokat vezettünk be, amelyek ösztönözték a résztvevőket az oktatási anyagok gyakorlati alkalmazására.
  3. Első Safety Day megvalósítása
    • Az új formátumú Safety Day nagy sikert aratott, a munkatársak aktívan részt vettek az összes programban és pozitív visszajelzéseket adtak.
  4. Hagyományteremtés
    • A program bevezetése után a következő évben a cég bővülésére való tekintettel több helyszínen és bővített programokkal folytattuk a rendezvényt, beleértve az egészséges életmódot és a lelki egészséget támogató tevékenységeket.

Eredmények

  • Az új Safety Day formátum nagyobb elköteleződést és aktív részvételt eredményezett a munkatársak körében.
  • A program nemzetközi elismerést kapott, és a régió legjobbjának választották, anyagi támogatással együtt.
  • A munkabiztonsági és egészségvédelmi oktatások hatékonyabbá és élvezetesebbé váltak, hosszú távon megerősítve a vállalat biztonsági kultúráját.

Esettanulmányunk jól mutatja, hogy munkatársaink holisztikus szemlélettel reagálva a problémára a hagyományos programokat innovatív és gyakorlatias módszerekkel alakították át, ezzel hosszú távon támogatva ügyfelünk sikerét és biztonságát.