Korábbi híreink

 

 

TAFISA 2015 - nemzetközi porondon a "Léc fölött"

Október közepén Budapest adott otthont a TAFISA 2015 világkongresszusnak. Több mint 70 országból érkeztek a résztvevők a szabadidősport szervezetek nemzetközi rendezvényére.

Hatalmas büszkeségünkre mi mutathattuk be a "Léc fölött" minősítő rendszert, amelynek kidolgozásában tanácsadóként közreműködtünk a Magyar Szabadidősport Szövetség számára.

A "Quality comes first" szekció előadói között Patonai Ágnes a szövetség és a p2m képviseletében mutatta be a minősítés folyamatát és mesélt a teljes projekt történetéről. A kongresszus helyszínét biztosító Vigadó földszintjén nyílt poszterkiállításon pedig infografika formájában is közzé tehettük a "Léc fölött" elemeit és eddigi eredményeit.


 

Családi Nap a Farkas-erdőben

Régi nagy álmunkat váltottuk valóra augusztus utolsó vasárnapján: megtartottuk a p2m első Családi Napját. A káposztásmegyeri Farkas-erdőben közös sütögetéssel, játékokkal, beszélgetéssel, vagyis egy igazi kitelepülős piknikkel töltöttük az egész délutánt.

Örömmel jelentjük: immár nagycsaládosok vagyunk!


 

Intézkedéseink a CSR Piac adatbázisában

Már a CSR Piac honlapján is olvashatók a rendezvény katalógusában megjelent pályázati anyagok.

A hazai szervezetek bevált gyakorlatait a KÖVET Egyesület a 2009-ben megrendezett első CSR Piac óta folyamatosan gyűjti. Az idei nyertes pályázatok mellett a korábbi évek anyagai is helyet kaptak a CSR Adatbázisban, ahol kategóriánként böngészhettek és a p2m intézkedéseit is megtaláljátok.


 

Saját standdal és két témával a CSR Piacon

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. közös szervezésében június 4-én került megrendezésre a CSR Piac 2015 kiállítás, amelynek fókusztémája a felelős foglalkoztatás volt. CSR Piac 2015

A kiállítást egy pályázati folyamat előzte meg: kis- és nagyvállalatok, intézmények egyaránt pályázhattak két évnél nem régebbi CSR- és felelős foglalkoztatási intézkedésekkel.

A p2m Consulting két témával indult a Felelős Foglalkoztatás kategóriában - Családbarát intézkedések, illetve Egyéni Életpálya Modell - a szakmai zsűri pedig mindkettőt alkalmasnak ítélte arra, hogy a CSR megoldások gyűjteményében és a kiállítás helyszínen bemutassuk a nagyközönség számára.

A Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban megtartott szakmai rendezvényre több mint 500 látogató érkezett. Örömmel számolhatunk be róla, hogy a standunk háttérfalán is prezentált CSR megoldásainkra sokan voltak kíváncsiak. Bízunk benne, hogy a beszélgetésekből eredményes együttműködések indulnak el!

Köszönjük a háttérgrafikát a Coimbrának.


 

Elnyertük a Családbarát Munkahely címet Családbarát 2015 csoportkép

Nagy örömmel osztjuk meg a hírt, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázaton elnyertük a Családbarát Munkahely címet!

A Magyar Tudományos Akadémián a Családok Napja alkalmából rendezett ünnepélyes díjátadón vehettük át az oklevelet és a családbarát működésünket elismerő táblát.

A díjak átadását követően készült Családbarát 2015 oklevélcsoportképen Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár asszony és Fűrész Tünde helyettes államtitkár mellett a nyertes hivatalok, szervezetek és vállalkozások képviselőit láthatjátok.

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy mi is itt lehetünk. Szívből gratulálunk valamennyi díjazottnak és bízunk benne, hogy évről évre egyre többen leszünk, akik hasonlóan gondolkodnak és működnek!


 

Velünk curlingeztek a Példaképek

Április 10-én a Példakép Alapítvány és a p2m közös délutánján mindenki kipróbálta kedvenc házisportunkat, a curlinget.

A helyszínen készített fotók önmagukért beszélnek. A lelkes visszajelzések alapján határozott igény mutatkozik a folytatásra.

Rajtunk biztosan nem fog múlni!


 

Kockáztass okosan!

"A kockázatmenedzsment mindig befektetés, azonban saját biztonságunk és nyugalmunk érdekében tesszük. Amikor egy döntés meghozatala előtt végigvesszük a szempontokat, érdemes arra is gondolni, hogy a megelőzés mindig költségkímélőbb, mint a bekövetkezett káresemény orvoslása."

A Perspective Magazin idei 2. számában ügyvezetőnk, Szabad Tamás beszélt az üzleti mindennapok kockázatkezelési módszereiről.

A biztonság témakörével foglalkozó lapszám on-line lapozható a képre kattintva. A kockázat alapú gondolkodást bemutató írásunkat a 70. oldalon találjátok.


 

Friss hírek a katedráról

Büszkén és nagy örömmel osztjuk meg Veletek a hírt, hogy március első hétvégéjén Patonai Ági a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem katedráján debütált.

A félév során minőségirányítási rendszerekről és módszerekről tart oktatást Lean folyamatfejlesztő mérnökök számára.

Ezzel egy nagy álma vált valóra Áginak, hiszen az oktatás mindig is az egyik kedvenc szakterülete volt. Szurkolunk a sikeres folytatáshoz!


A legfontosabb lépések a sikeres vállalkozásért

Patonai Ági a Példakép Alapítvány blogja számára hét lépésben foglalta össze, mit kell mindenképpen megtennünk, hogy jól működjön a vállalkozásunk.

A poszt a képre kattintva nyílik:


 

Szervezeti felkészültség - minden szinten

Megjelent a Perspective Magazin új száma, amelyben ezúttal a p2m ügyvezetőjével, Szabad Tamással készült riport is olvasható.

A januári kiadvány elsősorban az üzleti folytonosság és készenlét témakörével foglalkozik.

Mit tehetünk azért, hogy biztosítsuk a folyamatos működést? Hogyan készülhetünk fel a váratlan krízishelyzetekre? - ezeket a kérdéseket jártuk körül tanácsadói szemszögből.

A magazin on-line lapozható formában a képre kattintva nyílik. A beszélgetés a 60. oldalon olvasható.


 

Lezárult a 2014 Példaképe szavazás

 

Január végén lezárult a 2014-es év fiatal vállalkozói közül kiemelt 50 Példakép megmérettetése.

Köszönjük a sok-sok szavazatot, amellyel ügyvezetőnket, Patonai Ágit támogattátok.

A nyerteseknek, Szalai Nórának (5 Perc Angol) és Katona Gergelynek (Femtonics Kft.) ezúton is gratulálunk. Valamennyi Példaképnek további sok sikert kívánunk!


 

Jégre vittük a partnereinket!

...egész pontosan a Kamaraerdei Curling Club jégpályájára.
Szerencsére senki sem tiltakozott, sőt, lelkesen csúsztattak, sikáltak és söpörtek velünk együtt.
Nagyon jó hangulatú délutánt töltöttünk a pályán, és hogy válaszoljunk a biztatásokra:

Jövőre Veletek Ugyanitt!

Köszönjük a képeket a PolgArt Fotónak.


 

50esek lettünk!

Nagy örömmel és büszkeséggel osztjuk meg a hírt, hogy a 2014-es Példakép Pályázaton ügyvezetőnk, Patonai Ágnes - és vele együtt a p2m - a szakmai zsűri döntése alapján bekerült az 50 példaértékű fiatal vállalkozó közé.

A teljes lista ide kattintva érhető el: 50 Példakép 2014

Gratulálunk a többi nyertesnek és nagyon várjuk a folytatást!


 

p2m a hullámokon

Még a nyár kezdetén vetődött fel bennünk, milyen jó lenne egy napot együtt tölteni a vízen és kipróbálni, legénységként is megálljuk-e a helyünket.

Nem hagytuk, hogy az ötlet feledésbe merüljön és augusztus elején valóra is váltottuk a tervünket! Ezúttal a Sündörgő nevű vitorlás fedélzetén vehettük kézbe a folyamatokat - és birtokba a Balatont.

Jelentjük: a matrózok remekül érezték magukat... és szerencsére a kapitány sem panaszkodott.


 

Újra együtt a Mentor-Net csapattal

Egy év elteltével, március végén újra találkoztunk mindannyian, akik a Mentor-Net programban mentorként vagy mentoráltként részt vettünk.

A p2m kiállítóként is megjelent a rendezvényen, Patonai Ági pedig a kerekasztal-beszélgetés meghívott előadójaként beszámolt mentori tapasztalatairól és megosztotta a folytatással kapcsolatos ötleteit, elképzeléseit.

A Mentor-Net kezdeményezés sikeresnek bizonyult, sok vállalkozónőt indított el saját útján a megálmodott üzleti elképzelés életre hívásával, működésük közös megtervezésével és beindításával, az első lépések támogatásával.

Bízunk benne, hogy bár a program ezen szakasza lezárult, hamarosan folytatása következik!


 

Átugrottuk a lécet...

...mindannyian, akik részt vettünk a Magyar Szabadidősport Szövetség konferenciáján.
És ez nem vicc: a szakmai információk mellett a szervezők még egy közös tornával is megmozgatták a résztvevőket.
A fantasztikus hangulatú rendezvény beszámolóját itt találjátok:

Szabadidősport - A minőség mindenek előtt!

A Masport részére kidolgozott "Léc fölött" minősítő rendszer tervezetéről ügyvezetőnk, Patonai Ági számolt be a közönségnek


 

MedEnerg klasztertagok lettünk

Csatlakoztunk a MedEnerg Klaszterhez, amelynek legfőbb céljai:

  • a kis és középvállalkozások nemzeti és EU-s integrálódása;
  • a hatékonyabb energiafelhasználás elősegítése;
  • káros anyag kibocsátás csökkentése;
  • gazdaság fejlődés és társadalmi integráció.

A Klaszter munkájáról bővebb információ itt olvasható:

http://medenerg.hu/bemutatkozas.php

Hajrá EU-20-20-20!


Amiben a kicsik is lehetnek nagyok...

A kkv-k és a CSR

Miért érdemes egy kkv-nek pályáznia a CSR Hungary Díjra?

Ügyvezetőnkkel, Patonai Ágnessel készült interjú a CSR Hungary portálján olvasható:

http://www.csrhungary.eu/csr-menedzsment/miert-erdemes-kkv-eknak-palyaznia-csr-hungary-dijra/


 

p2m - egy kicsit más oldalról...

Dunai sportnap

Augusztus végén egyik kedves ügyfelünk az együttműködés sikerének megünneplésére meginvitálta a p2m csapatát Paksra. A Duna vizén próbálhattuk ki, milyen fantasztikus érzés jet ski-vel szelni a habokat; vizisízhettünk; vezethettünk motorcsónakot, az este folyamán pedig különlegesen finom halászlét és borokat kóstolhattunk.

Köszönjük vendéglátóinknak a sok-sok remek programot és kedves odafigyelést, igazán emlékezetes napot ajándékoztak nekünk!

Csapatépítő hétvége

Nyáron végre sikerült, amire régóta készültünk, együtt tölthettünk két teljes napot!

A projektindítás és -zárás ezúttal kicsit másról szólt: a közös készülődésről, kenuzásról, főzésről, buliról, vagyis egy jó kis hétvégéről Tokajban.


 

Bemutatkoztunk a CR Szerdán

2013. március 6-án a CSR Hungary szervezésében került sor arra a kerekasztal-beszélgetésre, amelynek keretében bemutatkoztak a CSR Hungary 2012 díjazottjai.

A p2m Consulting társadalmi felelősségvállalás terén nyújtott teljesítményéről Patonai Ágnes számolt be a jelenlévőknek:

http://www.csrhungary.eu/csr-menedzsment/bongesszen-a-cr-szerda-fotoi-kozott/


 

Beszélgetés a p2m-ről a CSR Hungary hírportálján

A p2m-ről, mint a CSR Hungary 2012 Díj KKV kategóriájának nyerteséről Takács Júlia, a CSR Hungary ügyvezetője és Patonai Ágnes beszélgetett.

A "Kis cég, kis CSR? Nagy cég, nagy CSR?" című riport itt olvasható:

http://www.csrhungary.eu/csr-menedzsment/kis-ceg-kis-csr-nagy-ceg-nagy-csr/


 

A TEDxSomlóiStWomen előadásai végre a neten!

Már nagyon vártuk, hogy az elhangzott előadások videói felkerüljenek a TEDxSomlóiStWomen honlapjára. Most végre itt vannak. Aki nem tudott részt venni a programon, feltétlenül nézze meg őket!

Az alábbi linken Patonai Ágnes előadása látható:

http://tedxsomloistwomen.com/2012-es-videok/1-patonai-agnes-szenvedelyek-viharaban


 

Jó, ha tudod...

Az elmúlt év során pályázatot nyújtottunk be a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal által „A munkavédelmi jellegű bírságok felhasználására” kiírt felhívásra.

A pályázat megnyerésével lehetőséget kaptunk a „Tájékoztató füzet és oktatási anyag készítése közfoglalkoztatottak és pályakezdő munkavállalóknak” című projektben való részvételre, azaz szerzőként és kiadóként elkészíthettük, majd végső formába önthettük a Nemzeti Munkaügyi Hivatal által támogatott oktatási anyagot.

"Jó, ha tudod... a munkabiztonságról" címmel idén januárban megjelent tájékoztató füzetünk a mellékelt ábrára kattintva elektronikus, lapozható formában is olvasható:


 

Ügyvezetőnk, Patonai Ágnes előadóként az első TEDxSomlóiStWomen rendezvényen!

December 2-án a TEDxSomlóiStWomen konferenciával Magyarország is bekapcsolódott a nőket ünneplő önszerveződő TEDxWomen 2012 események sorába, amelyeknek fő témája a "The Space Between" vagyis "köztes helyek".

A „csodálatos, inspiráló és építő” jelzőkkel értékelt nap különlegessége számunkra, hogy az előadók névsorába ügyvezetőnk, Patonai Ágnes is felkérést kapott és nagy sikert aratott saját karriertörténetét bemutató „Szenvedélyek viharában” című előadásával.

A rendezvény további előadói voltak:

Hegedűs Dóra, Jaksity Kata, Kádár Zsuzsa, Kardos Horváth János, Kiss Balázs Kunó, Kriston Andrea, Ladics Viktória, Nagy Andrea, Szentirmai-Joly Zsuzsanna és Tar Judit.


 

A p2m a CSR Hungary Díj 2012 kkv kategóriájának nyertese

2012. november 30-án immár ötödik alkalommal adták át a CSR Hungary Díjat több kategóriában. Az üzleti szektorban tanúsított társadalmi felelősségvállalás követendő példaképeit a Gundel-házban megtartott díjátadó ünnepségen köszöntötték.

6 kategóriában adtak át díjat a legjobbaknak:

„Vezető CSR gyakorlatok - C(S)R menedzsment – nagyvállalatok kategória”: Magyar Telekom Nyrt.;

„Vezető CSR gyakorlatok - C(S)R menedzsment – kkv kategória”: p2m Consulting Kft.;

„Közös felelősség - Közös ügyek – oktatás, kultúra kategória”: BorsodChem Zrt.,

„Közös felelősség - Közös ügyek – sport, egészség kategória”: CO-OP Hungary Zrt.;

„Környezet/zöld kiválóság kategória”:MAVIR Zrt.

„CSR Kiválóság (személy)”: Márta Irén, a Holcim Hungária Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója

Külön oklevelet adtak át Bewise Tancsadó Kft.-nek és Wieland & Wieland Kft.-nek.

A CSR-ben élenjáró vállalatokat és példaértékű munkát végző szakembereket kilenc fős Bíráló Bizottság választotta ki a pályázók közül.

A bizottság tagjai

Takács Júlia, a CSR Hungary Konferencia és Díj alapítója;
Takács János, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója;
Dr. Bakonyi József, a Közbeszerzési Hatóság megbízott főtitkára;
Balázs Tibor, a Seed Alapítvány ügyvezető igazgatója (képünkön ügyvezetőnkkel, Patonai Ágnessel);
Dr. Gajdos Róbert, a Közbeszerzési Hatóság elnöke;
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR igazgatója;
Karászi Zoltán, a TÜV Rheinland InterCert Kft. ügyvezető igazgatója;
Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára
és Prof. Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora voltak.


 

Bemutatkoztunk, mint családbarát munkahely

A SEED Alapítvány, a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a Tudatos Életért Egyesület közösen valósítja meg azt az idén ősszel indult, uniós finanszírozású projektet, amelynek keretében képzésekkel és más szakmai támogatással segítik elő a jelenleg még gyermekgondozási ellátásban részesülő kisgyermekes szülők vállalkozói, illetve alkalmazotti visszatérését. A GYEREVISSZA című programról, amelybe munkáltatói oldalról 150 céget vonnak be, Balázs Tibor, a SEED Alapítvány ügyvezetője beszélt az m1 Családbarát Magazinjában.

A 2012. október 4-én adásba került műsorban lehetőséget kaptunk, hogy bemutassuk a p2m Consultingot, mint családbarát munkahelyet.

 
Frissítve: 2018.05.16. | Copyright © 2010-2019 p2m Consulting Kft. All Rights Reserved.